Angstklinikken i media

Hva gjør du når en venn får et angstanfall? Ida Holo og Mari Norman fra Angstklinikken gir råd om hvordan du kan hjelpe din venn til å «surfe» på angstbølgen på psykologisk.no.

Skjermen ble redningen under pandemien. Iselin Solerød Dibaj ved Angstklinikken deler erfaringer fra videobehandling i Suicidologi.

Gode vennskap er viktige fordi det gjør oss mindre ensomme. Ensomhet kan føre til fysiske og psykiske helseplager. Gode vennskap er også stressreduserende. Ida Holo fra Angstklinikken snakker om forskjellen mellom gode og usunne vennskap i P3.

Panikkangst kalles ofte «angst for angsten» og er en sterk versjon av normalt stress. Det innebærer kraftige angstreaksjoner som ofte oppstår plutselig eller på forhånd av fryktede situasjoner. Panikkangst kan bli helt borte eller bedres gjennom atferdsterapi.

Det å være redd og nervøs er en del av livet, men hvis din frykt går ut over måten du lever livet ditt på, så kan det være lurt å ta tak. Heldigvis finnes det gode måter å bli fri fra angstens begrensninger på.

Norge åpner igjen etter pandemien, mange kjenner på usikkerhet. Hvordan handterer vi dette?

Ifølge psykologspesialist er det ikke uvanlig at nybakte mødre utvikler tvangslidelser. Inger Johanne var én av dem som til slutt måtte oppsøke hjelp.

Mange kvier seg for å engasjere seg politisk eller stå frem med meninger offentlig i frykt for hets og negative kommentarfelt. Ida Holo fra Angstklinikken snakker om dette i P3.

VG

Mange sliter med helseangst og frykt for å dø eller rammes av alvorlig sykdom. Mari Norman ved Angstklinikken snakker om dette i VG.

Kan det hende du lider av «bedragersyndromet»? I denne episoden av podcasten Ledertips med Alexander Haneng forteller Ida Holo fra Angstklinikken om hva bedragersyndromet er, og hvordan man kan få bukt med det.

Mange kvinner opplever angst og tvangstankler i svangerskap og barseltid. Mari Norman ved Angstklinikken snakker om dette i podcasten «Foreldrerådet».

Se for deg at angsten gjør at du ikke lenger tør å være alene med barnet ditt.

OCD er en sykdom man kan bli helt frisk av med rett behandling. I Oslo er den ventetiden nå rundt ett år.

Du skal ta ordet i et møte, men plutselig hamrer hjertet og munnen blir tørr?

Hvorfor er vi ofte redde for å snakke foran andre?