vare-tjenester_header-08.png

Individualterapi

Les mer

Gruppebehandling

Les mer

Veiledning

Les mer

Bedrift

Les mer

Individualterapi

Når du går terapi blir du bedre kjent med dine følelser, tanker og reaksjonsmønstre. Vi kan hjelpe deg med å skape større forståelse for hva som har forårsaket og opprettholder dine plager. Gjennom dette kan du finne styrke, utvikle gode strategier for å takle vanskelige situasjoner og forholde deg til dine vonde følelser på en god måte. Vi tilbyr også spesifikke øvelser og teknikker som du kan trene på hjemme. Det er viktig for oss at du skal føle deg trygg og ivaretatt, og at du føler du får utbytte av behandlingen hos oss.

 

Det finnes ulike former for terapi. Sammen finner vi ut hva som passer deg best og skreddersyr behandlingen etter dette. Du kan lese mer om de ulike terapiformene vi jobber etter her:

ERP (Eksponering med responsprevensjon): 

Ved å møte det du frykter kan du lære deg å stå i angst og ubehag. Ved hjelp av riktig teknikk kan du lære kroppen å ikke bli redd. Vi veileder deg og gjennomfører eksponeringen sammen med deg slik at du gjør øvelsene på riktig måte.

Kognitiv atferdsterapi:

Med økt innsikt i sammenhengen mellom dine tanker, følelser og handlinger, kan du endre uhensiktsmessige mønstre og mestre problemer på en bedre måte.  

Emosjonsfokusert terapi:

Ved å bli bedre kjent med følelsene dine kan du komme ut av fastlåste mønstre og håndtere situasjoner og hendelser på en annerledes måte. 

Metakognitiv terapi:

Gjennom å endre måten du forholder deg til tankene dine på, kan du stoppe med bekymring og grubling som stjeler energi og glede.  

Skjematerapi:

Med en kombinasjon av kognitiv terapi og elementer fra tilknytningsteori, psykodynamisk terapi, gestaltterapi og emosjonsfokusert terapi, kan du forstå og endre måtene du møter deg selv og andre på.

Oppmerksomhetstrening:

Konkrete teknikker for å øve på tilstedeværelse og redusere stress. 

 

Er du pårørende?

Vi vet at mange pårørende lurer på hvordan de skal forholde seg til at den de er glad i strever med angst. Hvordan kan man best være til hjelp? På hvilken måte er det lurt å sette grenser? Vi har hjulpet mange pårørende, ikke nøl med å ta kontakt for en prat. 

Gruppebehandling/kurs 

Forskning har vist at behandling i gruppe gir like stor effekt som individualterapi for flere angstlidelser. Gruppebehandling kan også være et alternativ for deg som ønsker et rimeligere tilbud. Ta kontakt for oppstartsdato for neste gruppe om dette kan være noe for deg. 

tilbyr-kurs-02.png
  • Søvnkurs 

  • Kurs i oppmerksomhetstrening 

  • Kurs i bekymringsmestring 

  • Kurs i stressmestring 

IMG_9324.jpeg
 
Skjermbilde 2021-03-24 kl. 11.06.06.png

Veiledning

Vi tilbyr veiledning til psykologer i spesialisering eller til psykologer og annet helsepersonell som ønsker veiledning i angst- og OCD-behandling.

 
 

Bedrift

Vi har en rekke tilbud for bedrifter, som kurs, foredrag, mental trening og lederutvikling. Vi følger også opp ansatte med behov for individuell oppfølging.